Top 5 vergaderlocaties in Brussel

Voordat u de juiste locatie voor uw evenement in Brussel of ergens anders kiest, moet u eerst beslissen welk type locatie het beste bij u past. Conferentielocaties zijn er in alle soorten en maten met verschillende faciliteiten en budgetten.

venues in brussels.jpg

Dit zijn de soorten locaties waaruit u kunt kiezen:

Conferentiecentra: ze zijn typisch modern en speciaal gebouwd. Ze kunnen zowel auditoria met vast meubilair als vergaderzalen zonder vast meubilair hebben. De twee belangrijkste in Brussel zijn The EGG en The Square. The Square is de grootste speciaal gebouwde conferentie in het centrum van Brussel. Het is modern, vrij prestigieus en heeft een capaciteit van ongeveer 2500 mensen.

 

Hotels: veel hotels hebben conferentiefaciliteiten. Het voordeel is dat je ook accommodatie en catering kunt aanbieden.

 

Speciale locaties: dit kunnen musea, banken, kantoren en andere ongewone gebouwen zijn. Daar moet je alles zelf meenemen, van meubels, decoratie, AV-apparatuur tot catering.

 

EU-instellingen en dergelijke: het Europees Parlement en het Europees Economisch en Sociaal Comité hebben een groot aantal vergaderzalen. U hebt echter wel verbindingen (een host) nodig om de locatie voor u te boeken.

 

 

 

Top vergaderlocaties in Brussel:

 

 

1. Thon EU Hotel

Het bevindt zich in de EU-wijk. Zeer modern, praktisch en biedt veel flexibiliteit. Het heeft een ruime keuze aan vergaderzalen en biedt plaats aan maximaal 350 personen.

 

2. Renaissance-hotel

Het bevindt zich naast het Europees Parlement. Het heeft een goede service, het is modern en een nogal prestigieus hotel. Het heeft een gemakkelijke toegang voor het laden en lossen van materialen voor uw evenementen.

 

3. Sofitel Jourdan Hotel

Het ligt aan de rand van de EU-wijk. Het is modern, gewaardeerd en een duur hotel. Het heeft een capaciteit van ongeveer 225 personen.

 

4. Concert Noble

Dit is een speciale locatie. Het heeft een klassieke stijl en is zeer indrukwekkend. Als je een groot budget hebt en iets speciaals nodig hebt, is het een zeer goede locatie.

 

5. Bibliothèque Solvay

Dit maakt deel uit van de speciale locaties in Brussel. Het heeft een klassieke stijl, zeer prestigieus en het is een zeer mooie locatie. Het is duur en heeft een capaciteit van ongeveer 180 personen.